13.10.2022

Parking van residentie Beaulieu weer fris en strak

In de voortuin van Namen vind je Jambes. De gemeente geeft niet alleen onderdak aan de familieleden van oud-aartsbisschop van Mechelen Leonard en de Waalse minister-president, maar ook aan de bewoners van residentie Beaulieu. Dit wooncomplex werd in 1967 neergepoot op de oever van de Maas. De wetenschap dat in datzelfde jaar ook Nicole Kidman geboren werd en dat zij ook al aardig wat esthetische opknapwerken liet uitvoeren, maakt de recente renovatie van Beaulieu makkelijk te verantwoorden. Van plastische chirurgie kennen we bij Triflex vooralsnog niet al te veel, maar bij die renovatie konden we gelukkig wel helpen.

1/2
2/2

De tand des tijds had zich tegoed gedaan aan het oude asfalt op de parking van Beaulieu. Kleine, plaatselijke herstellingen in het verleden deden de toegangsweg slordig en onveilig ogen. Erkend Triflex applicateur Rixhon trok met plezier richting Jambes voor een renovatie “with a view”.

De volledige te bewerken oppervlakte, die bestaat uit de toegangsweg en de parking zelf, werd gehuld in het meest geschikte systeem voor dit soort situaties.  We kozen namelijk voor de Triflex ProPark Variant 1. Het bijzondere van dit systeem, zit hem in het gebruik van het speciaalvlies. Door de combinatie Triflex ProPark – Speciaalvlies – Triflex ProPark, ontstaat er een scheuroverbruggend en flexibel membraan dat de onderliggende ruimte (in dit geval een ondergrondse parkeergelegenheid) extra bescherming biedt tegen waterinfiltratie. Deze toepassing werd afgewerkt met gevuurdroogd kwartszand als instrooimateriaal en de Triflex Cryl Finish als gepigmenteerde eindlaag.

De trap naar de kelderverdieping, die tevens wordt blootgesteld aan regen en vorst, werd voorzien van een gewapend Triflex TSS-systeem waarbij de vlakke zijde van de treden werd afgewerkt met de Triflex Colour Design. Deze zorgt voor een veilige antislip, ook wanneer de treden nat of bevroren zijn.

De parking oogt na deze renovatie weer fris en net zo strak als het voorhoofd van Nicole Kidman.

Meer weten over onze systemen? Stel je vraag via onderstaand contactformulier of bel ons op +32 (0) 14 75 25 50.

CONTACT

Gerelateerd nieuws