16.08.2022

Vernieuwde galerijvloeren voor Residentie Beaux-Sarts

Als we de geschiedenisboeken mogen geloven, was het zelfs in de vijfde eeuw al behoorlijk druk in de regio rond Seraing. Het Kasteel van Seraing -toen nog Saran- deed in de elfde eeuw dienst als buitenverblijf voor Prins-Bisschoppen uit de ruime omgeving en in de negentiende eeuw vergaarde de locatie naam en faam als bloeiende industriestad. Alleen Victor Hugo bleek geen fan te zijn, want die beschreef de stad in 1840 als Danté’s Inferno, ofwel “de hel”.

Triflex Beaux Sarts Boncelles
1/2
Triflex Beaux Sarts Boncelles
2/2

Het bulkt dus van de geschiedkundige overblijfselen in Boncelles. En hoewel Triflex perfect inzetbaar is voor zeventien eeuwen oude monumenten, werden we deze keer ingeschakeld voor een ander project in de stad. De galerijvloeren van Residenties Beaux-Sarts en Privilège worden namelijk onderworpen aan een grondige renovatie. Erkend Triflex applicateur AMB Concept werd aangesteld om de werken uit te voeren.

Omdat niet alleen de kwaliteit, maar ook de esthetiek van belang was, werd er geopteerd voor het Triflex  BFS systeem, afgewerkt met de Triflex Colour Design.
Dit systeem werd speciaal ontwikkeld voor de afdichting van balkons en terrassen en biedt een grenzeloze waaier aan afwerkingsmogelijkheden.

Allereerst werd de ondergrond gebruiksklaar gemaakt. Op de oude lagen werden hechtproeven uitgevoerd om een gepaste voorbereiding van de ondergrond te vinden. Hierdoor werd de juiste basis gevormd voor de latere afwerking. De ondergrond werd gereinigd en vervolgens opgeschuurd. Deze voorbereiding zorgt voor een goede afsluiting en een gegarandeerde hechting van de volgende lagen op de ondergrond.

Vervolgens werd de Triflex ProFloor aangebracht, een hoog mechanisch belastbare en zelf nivellerende slijtlaag. Na uitharding van de Triflex ProFloor, volgde een laag Triflex Cryl Finish 205, dewelke nat werd ingestrooid met de Triflex Colour Mix. Door de vele kleurvariaties was het mogelijk om te kiezen voor een afwerking die naadloos aansloot bij de voorkeur van de opdrachtgever.

Tot slot kreeg de mechanische belastbaarheid nog een boost dankzij de transparante Triflex Cryl Finish Satin. Tegelijk werd het systeem hiermee ook beschermd tegen verkleuring door UV-stralen.

De kans dat de galerijvloeren binnen zeventien eeuwen nog perfect afgedicht zijn, is eerder klein, maar binnen 30 jaar? Dat kan geen probleem zijn.

Zullen we samen even bekijken wat Triflex voor jou kan betekenen?
Neem gerust contact op via info@triflex.be of +32 14 75 25 50.

contact