31.01.2022

Franki Foundations maakt kennis met Triflex TowerSafe

Heb je zonet de lader in je laptop gestoken of het licht aangeknipt? Dan is de kans groot dat de energie die daarvoor nodig is, werd opgewekt door een windmolen. Windenergie is dan ook allang geen zeldzame energiebron meer en neemt steeds meer ruimte in op de markt en in het landschap. Je kan nauwelijks nog een kant opkijken of je ziet ergens een trio reusachtige wieken door de lucht snijden. Het is dan ook een duurzaam én schoon alternatief voor fossiele energiebronnen. But size does matter als het op windmolens aankomt en die gigantische omvang vraagt om een uitermate stabiel en stevig fundament. Om de levensduur en -kwaliteit van die basis te garanderen -op het land of in de zee- is een betrouwbare bescherming van groot belang. Op een blauwe maandag trok een laborant in het Duitse Minden zijn witte schort aan en legde de basis voor de Triflex TowerSafe, een afdichtingssysteem dat specifiek ontworpen werd voor windmolens.

Triflex TowerSafe
1/1

Waar windmolens ook geplaatst worden, op het land of op zee, moeten ze beschermd worden tegen invloeden van allerhande omgevingsfactoren. Tegen zoutwater aan de kust, tegen plantenwortels aan land, vrieskou en hagel… Beschadiging die leidt tot vroegtijdige slijtage van de constructie kan verregaande gevolgen hebben en net daarom is een op maat gemaakt beschermend systeem van essentieel belang. Triflex TowerSafe heeft een aantal kenmerken die ervoor zorgen dat die schade vermeden kan worden.

De voordelen
Dit volledig versterkt waterdichtingssysteem op basis van een polymethyl methacrylaat (PMMA) wordt vloeibaar aangebracht, waardoor niet alleen het oppervlak, maar ook elk detail kan voorzien worden van en naadloze afdichting. TowerSafe is wortelwerend en bestand tegen chemicaliën in regenwater en de lucht. De snelle uithardingstijd zorgt ervoor dat oppervlaktes binnen respectievelijk 30 en 45 minuten weer regenbestendig en beloopbaar zijn. Het systeem hecht op een ruim scala aan ondergronden en omdat de temperatuur bij aanbrenging mag dalen tot -5°C kan er quasi het hele jaar door mee gewerkt worden. Bij zulke lage temperaturen blijft de toepassing ook nog steeds flexibel en scheuroverbruggend. TowerSafe is extreem weersbestendig en bestand tegen externe blootstelling aan brand. Ook de kleur van de toren in kwestie hoeft geen probleem te vormen, daar het systeem verkrijgbaar is in diverse kleuren.
Wanneer we praten over veiligheid, vallen de veiligheidscertificaten niet te verwaarlozen. TowerSafe geniet van een Europese technische goedkeuring met CE-markering in de hoogste gebruikscategorieën.

De werkwijze
Voor het aanbrengen van het Triflex TowerSafe systeem is het van belang om de ondergrond eerst op te ruwen en nadien volledig stof- en vochtvrij te maken. Op de schone en droge ondergrond wordt vervolgens de TowerSafe Primer aangebracht, waarop het waterdichtingsmembraan volgt. Deze is volledig versterkt met een duurzaam polyester Triflex Speciaalvlies. Indien nodig volgt hierop de slijtlaag, waarbij de TowerSafe nat wordt ingestrooid met kwartszand, al is dit -afhankelijk van de plaats van toepassing- niet altijd aan de orde. Als laatste wordt de TowerSafe Finish aangebracht.

Triflex Academy
De systeemopbouw lijkt allerminst complex, maar toch is het van niet te onderschatten belang om onze producten steeds met de grootste aandacht aan te brengen. Voor wie nog niet bekend is met onze vloeibare oplossingen, bestaat er gelukkig zoiets als de Triflex Academy. In het opleidingcentrum op het gelijkvloers van onze kantoorgebouwen krijgen applicateurs en projectleiders de mogelijkheid om met elk van onze toepassingen te leren werken. Niet alleen in theorie, maar ook in de praktijk. De jongens van Franki Foundations zakten onlangs speciaal af van Tubize naar Herentals om zich voor te bereiden op het windmolenproject dat binnenkort op hun agenda staat. Na een theoretische les mochten ze zelf aan de slag gaan op onze maquettetafels, onder toezicht van ons eigen technische team. Er werden vlakken afgedicht, maar ook de complexe details die terug te vinden zijn windmolen.

Of er binnenkort torens te bewonderen zullen zijn in Triflex Blauw, dat weten we niet, maar dat ze perfect afgedicht zullen zijn: zeer zeker.

Heb je een vraag over onze producten of wil je ook een opleiding volgen aan de Triflex Academy? Neem dan contact op via onderstaand formulier.

CONTACT

Gerelateerd nieuws