03.06.2022

Partner in de kijker: SkyRoofs

Ze lopen niet dik gezaaid, de mensen die zich vrijwillig in de touwen laten knopen en de hoogte in gaan. Het warme zand van de Kempen blijkt gelukkig goede kweekgrond voor harde werkers die houden van een uitdaging. Het zijn namelijk die helden die ook op ongekende hoogtes zorgen voor een laagje Triflex.

1/1

In de nazomer van 2021 trok het team van Skyroofs (onderdeel van Group Sky) vanuit Herentals naar Gent voor de afdichting van het metalen dak van enkele verdeelbunkers bij ArcelorMittal Belgium. Het leek ons een mooie gelegenheid om zowel onze partner, als het project even onder de loep te nemen. We spraken erover met Herwig Van Peer, Business Unit Manager bij Skyroofs. 
“Skyroofs is een van de twee onderdelen van Group Sky. Zowel Skyworkers als Skyroofs is gespecialiseerd in het werken op grote hoogte of diepte.” Vertelt Herwig. “Waar Skyworkers zich toespitst op projecten waar stellingbouw onmogelijk is, en dus rope access vereist is, ligt de specialisatie van Skyroofs in het afdichten van platte daken.”

Specifieke aanpak
De projecten van Group Sky bevinden zich doorgaans in de industrie en petrochemie. Omgevingen waar de bereikbaarheid vaak belemmerd wordt door niet alledaagse constructies, de aanwezigheid van chemische stoffen of grote hoogtes of dieptes. Het is onnodig te zeggen dat dat soort sites zich nooit laten terugvinden in de particuliere sfeer.

“We werken vaak in onderaanneming voor bouwbedrijven van klasse 7 of 8. Dat vereist een zeer specifieke en uiterst professionele aanpak” Bij een project zoals bij ArcelorMittal Belgium, moet er rekening gehouden worden met ontzettend veel factoren die allemaal quasi even belangrijk zijn. Er moet voldaan worden aan een aantal wetten en voorschriften, de veiligheid moet ten allen tijde gegarandeerd worden -zowel voor onze arbeiders als voor andere aanwezigen op de site-, er mag geen vlam aan te pas komen, de systemen moeten toegepast kunnen worden op niet-alledaagse ondergronden zoals metaal…

Het project
Bij ArcelorMittal Belgium in Gent dienden de daken van de verdeelbunkers afgedicht te worden. Deze zijn opgebouwd uit metalen platen en daarom was het van belang om een geschikt product te vinden dat probleemloos hecht op deze ondergrond. Er werd gekozen voor het Triflex ProTect systeem.

Allereerst werd de Triflex Metal Primer aangebracht, waardoor een optimale hechting met de ondergrond gegarandeerd kon worden. Vervolgens werd een eerste laag Triflex ProTect uitgerold, waarin het Triflex Speciaalvlies PF werd ingebed. Het geheel werd afgewerkt met een tweede laag ProTect die op het geïnpregneerde vlies werd aangebracht. Om de uitvoering van de opstanden te vergemakkelijken, werd de Triflex ProTect hars ingedikt met Triflex Thixotropiemiddel, zodat de correcte laagdikte kon worden aangebracht.

“Het is fijn om te kunnen samenwerken met een bedrijf dat zijn klanten ondersteunt van begin tot einde. We volgend in eerste instantie een opleiding aan de Triflex Academy om te leren werken met de systemen. Maar ook daarna werd er door Triflex mee gezocht naar een oplossing op maat van het project. Tijdens de uitvoering konden we rekenen op technische bijstand, waardoor we een mooi resultaat konden afleveren” Aldus Herwig.
“Maar behalve de goede ondersteuning, speelt zeker ook de duurzaamheid van de producten een grote rol. Het is geruststellend om te weten dat zelfs de complexe details voor lange tijd perfect afgedicht zullen zijn. Dat de systemen koud aangebracht worden, maakt het bovendien een stuk veiliger om te hanteren. ”

Met ArcelorMittal Belgium voerde Skyroofs zijn eerste Triflex project uit, maar mogelijks is het de start geweest van een samenwerking die minstens even veel goede jaren in het vooruitzicht heeft als de daken van de verdeelbunkers.

Staat er een project op jouw agenda waar we jou mogelijks mee kunnen helpen?
Neem dan gerust contact met ons op.

contact